PLEK 10

Peter Cattenstart

Mijn hele leven heb ik in Veldhoven gewoond. Ik ben geboren en opgegroeid in Zeelst, deed in mijn jeugd mee met het vakantieprogramma in Oerle en woon nu bijna 40 jaar in Zonderwijk. Veldhoven is in die tijd behoorlijk veranderd, maar nog steeds een prachtige gemeente met veel voorzieningen.

Zelf ben ik ongeveer 35 jaar lid geweest van harmonie L’Union Fraternelle, waarvan 20 jaar als penningmeester. Mijn dochter heeft met CDK op dansgebied bijna alles bereikt wat er te bereiken viel: Nederlands kampioen, Europees kampioen, wereldkampioen en tv-optredens. Mijn zoon is lid van tennisvereniging VLTC en daar trainer van het rolstoeltennis. Alle kinderen hebben zwemles bij Njord gehad en muzieklessen gevolgd bij de muziekschool. Dit zijn maar een paar voorbeelden van verenigingen waar mijn kinderen lid van zijn geweest en waar je als gemeente zuinig op moet zijn.

Op het Sondervick college waar ik werk heb ik diverse functies gehad, zoal mentor, roostermaker, hoofd BHV, plaatsvervangend adjunct, directieondersteuner en examensecretaris. Het belangrijkste is natuurlijk leraar zijn en vooral aandacht voor de meest kwetsbare leerlingen hebben. Vertrouwen geven en laten merken dat iedereen meer kan dan hij denkt doet wonderen.

In de politiek zijn mijn sterkste punten het overzicht houden, het groter geheel overzien, snel kunnen schakelen, rust uitstralen en betrouwbaar zijn. Je moet zeggen wat je doet, maar vooral doen wat je gezegd hebt.
Mijn hobby’s zijn vooral actief buiten zijn, in de tuin werken of wandelen en fietsen. Ook daarvoor kun je in Veldhoven prima terecht.

Mijn slogan: Leraar, al 63 jaar Veldhovenaar. Ik sta nu voor jong en oud klaar.

Scroll naar boven