PLEK 5

Thomas van Broekhoven

28 jaar geleden ben ik geboren in Veldhoven. Dé gemeente waar ik mij tot de dag van vandaag nog altijd thuis voel. En hebben we hier veel goeds? Absoluut! Denk aan de gezellige dorpskernen, de voordelen van de Brainport en de grote variatie aan recreatie, sport en cultuur.

Maarrr, er is altijd ruimte voor verbetering en daar hebben we 16 maart jouw hulp voor nodig!

Waarom ik dit doe?
Omdat lokale politiek wat mij betreft gaat om luisteren, logisch nadenken en gewoon dóén. Tussen de mensen staan, je niet laten beïnvloeden door 1 kleur of kant, maar per onderwerp kijken naar wat het beste is voor Veldhoven.

Benieuwd waar ik mij zoal hard voor maak?

Je raadt het niet: wonen en bouwen
Veldhoven kent een diverse groep inwoners die allemaal met plezier in een betaalbaar Veldhoven willen kunnen blijven wonen. Helaas is daar nu geen sprake van. Starters zoals ik, worden soms genoodzaakt hun geluk elders te zoeken. Simpelweg omdat we het ons niet kunnen veroorloven om een huis te kopen.

Tegelijkertijd zitten er senioren in té grote woningen, die blijven zitten waar ze zitten. Niet omdat ze dat willen, maar (is ie weer), simpelweg omdat er geen kleinere woningen beschikbaar zijn. Kleinere woningen waar ze op hun gemak kunnen blijven genieten van Veldhoven.

Dit is toch té sund voor woorden! Het is tijd om ervoor te zorgen dat het woningaanbod weer past bij de mensen die we in onze gemeente hebben wonen. Dit betekent: Slim en efficiënt meer woningen bouwen! Maar denk ook eens aan: het sneller verlenen van bouwvergunningen; het vooraf maken van goede afspraken met omwonenden; het kunnen wonen op vakantieparken; en bestaande woningen splitsen voor eenpersoonshuishoudens. Is het echt zo moeilijk?

Als je het mij vraagt niet, maar we moeten er wel met zijn allen aan werken.

Is da alles?
Natuurlijk nie! Op deze website leggen we maar al te graag uit hoe we op 14 verschillende thema’s hopen het verschil te kunnen maken de komende 4 jaar.

Vergeet in ieder geval niet te stemmen en laat je hart voor Veldhoven spreken, ook al is het niet Hart voor Veldhoven. Jouw stem telt!

Scroll naar boven